NYTimes.com multimediju saturs

Internets ir interaktīva vide. Tam piekritīs ikviens, kurš kādu laiku strādājis ar internetu. Kādreiz ierobežotais datu pārraides ātrums lielā mērā ietekmēja lapu ielādes ātrumu un smagu grafiku ievietošana skaitījās sliktais tonis. Laiki mainās un labi, ka tā! Mūsdienās internet lapas var kļūt par saistošu veidu, kā nodot auditorijai informāciju. Kā vienu no piemēriem, kurš mani pēdējā laikā ir pārsteidzis ir New York Times veidotais prezentācijas – reportāžas formāts par dažādiem notikumiem. Šis saturs ir atrodams New York Times multimediju sadaļā. It kā tradicionālais video ir pārveidots par secīgu attēlu parādīšanu un audio komentāru, vienlaikus sniedzot ērtu funkcionālu navigāciju un pilnu multimedija vadību. Pārliecina pārdomātais izpildījums, kas ir nemanāmās detaļās kopā sapludināts, izveidojot lielisku multimediju platformu un arī saturs ir saistošs.

Vienlaikus kā vienu no pēdējām prezentācijām ieteiktu apskatīt šo: Fotogrāfiju žurnāls par bēgļu krīzi Čadā. Fotogrāfijas – mirkļa sastingums, kas atspoguļojas attēlā. Laikam nogurums no kustīgām bildēm rada tik lielu pievilkšanās spēku tieši foto materiālam. Mana pirmā NY Times prezentācija bija par Kosovas jautājumu. Tas bija āķis, lai apskatītu arī citas prezentācijas.

Papildus vēlētos izcelt arī NYTimes interaktīvos multimediju risinājumus, kuri ir ļoti dažādi un izceļas ar savu radošo pieeju pasniegt informāciju. Tikai daži no šiem:

Turpināšu arī es vērot viņas un iesaku citiem paplašināt redzes loku, jo tā ir iespēja redzēt arī ko vairāk par ierasto TV kasti un Latvijas ziņām.