Pa pliko! (CSS kailuma diena)

Šogad jau trešo gadu 9.aprīlī notiek globāls pasākums, kuru dēvē par “CSS naked day” – tātad šodien tiek atslēgti CSS faili. Skrienu līdzi laikam un arī šodien līdz pusnaktij šajā lapā neredzēsiet ierasto dizaina noformējumu.

Par šī pasākuma mērķi un būtiskāko vislabāk spēj izskaidrot web izstrādes front-end guru Kārlis (pelēkais.lv) savā rakstā “9. aprīlis – CSS Naked Day“. Vēlētos izcelt, manuprāt, svarīgāko, kas ļoti labi paskaidro šīs akcijas nozīmi:

 

Šajā dienā ir iespēja cilvēkiem pierādīt tīmeklā standartu spēku un muskuļus – to, ka lapa bez visiem cēesesiem-šmesesesiem, džavaskriptiem un stilīgām background bildēm ir ne tikai aplūkojama, bet gandrīz tikpat viegli lietojama. CSS tikai papildina funkcionalitāti un lietojamību.

Pārāk bieži dizains un stils pārņem pašu svarīgāko – saturu, informāciju, vēstījumu, kas ir ievietots mājas lapā. Dizains nereti kļūst par primāro mājas lapas elementu, ar uzstādījumu, lai izskatās labi un smuki, aizmirstot par būtiskāko – komunikācija ar mērķauditoriju, kurai šī lapa ir radīta, nevis vienkārši savam priekam – cik gan glīta lapa mums ir izdevusies.

Nu ko, tautieši, šodien pa pliko!

2 thoughts on “Pa pliko! (CSS kailuma diena)

Comments are closed.