Firefox: labs, labāks, vislabākais

Firefox logoKatram no mums ir savi tuvie Firefox paplašinājumi (extensions). Nolēmu apkopot vienā mapē un sarakstā sev tik ļoti noderīgos paplašinājumus, lai, migrējot no viena datora uz otru, neko nepazaudētu. Paplašinājumu kārtība nav noteiktā sarakstā:

MeasureIt – ekrāna metra mērs, kurš ļauj veikt pikseļmērījumus bez ierastā lineāla vai citiem ārprātiem. Dizaina izstrādē būtiska lieta.

ScreenGrab! – laikam šo vajadzētu likt augšgalā kā labāko: super ērts mājas lapas ekrānšāviņu (screenshot) veidotājs. Tā galvenais arguments ir iespēja “nofotogrāfēt” mājas lapu visā garumā, nevis tikai redzamo daļu.

FireBug – katram, kurš strādā ar Internet izstrādi, vajadzētu būt un aktīvi izmantot. Šeit to iespēju ir tieši tik daudz, ka nevaru visu aprakstīt. Kā noderīgāko izmantoju iespējas rediģēt CSS, lokāli redzot izmaiņas, un mājas lapas failu ielādes attēlojums (secība un ātrums).

Web developer toolbar – vēl plašāku web izstrādes funkciju spektru nodrošina šis paplašinājums. Šis ir pirmais no plašā klāsta, kuru sāku izmantot un izmantoju reizumis arvien. Katrs atjauninājums liecina par to, ka būs jauna un kārtējo reizi pārsteidzoša funkcionalitāte – dažādi sīkumi, bet var ievērojami atvieglot ikdienas soli.

Draugiem.lv automātiskā autorizācija – manā klāstā vienīgais Latvijā ražotais paplašinājums. Sīkums, bet patīkams – pats automātiski veic lietotāja autorizāciju.

FireFTP – FTP klients neatejot no kases, tfu, no Firefox. Ļoti ērti, ka varu vajadzības gadījumā ātri pieslēgties pie servera no pārlūkprogrammas, nevajag iekurbulēt veco LeechFTP. Nav paredzēts lielām slodzēm, tomēr gana jaudīgs un piemērots.

IE Tabs – slikta tā lapa, kura nedarbojas ar Firefox, tomēr tādas lapas ik pa laikam gadās. Tad talkā nāk šis jaukais paplašinājums, kas ļauj ērti uzslēgt IE režīmu.

Sage – bez RSS šodien kā bez rokām, tādēļ arī lai šīs daudzās informācijas plūsmas sariktētu vienuviet, izmantoju Sage paplašinājumu. Esmu mēģinājis vēl dažus variantus (piemēram, izmantot Outlook 2007 iebūvēto RSS lasītāju – atmetu pēc vienas dienas), tomēr arvien esmu palicis pie šī pirmā, tādēļ arī šī draudzība turpināsies.

Varu teikt tikai vienu, ka Firefox vairāk kā ievērojami ir uzlabojis manu Internet izmantošanas pieredzi. Ja kāds vēlas padalīties ar pieredzi un ieteikt šo sarakstu papildināt ar ko līdzīgu – lūgtum komentāros.

7 thoughts on “Firefox: labs, labāks, vislabākais

  1. BlackHalt

    Man ir vairāk, bet puse atslēgta, jo izmantojami specifiskiem gadījumiem.

    Sage CSS man ir šāds:

    .rss-header,.item-title,.item-desc{
    font-family:serif;
    font-size:0.9em;
    }
    .item-technorati{
    display:none;
    }

  2. Pingback: Firefox paplašinājumi | w00t.lv - artissco blogs

  3. Taustiņklabeklis

    MeasureIt – paldies par šo, uzliku. Varēšu zuzam maliņas nomērīt beidzot ^_^

    FireFTP – manuprāt lieks. Firefox jau tā ir samērā ēdelīgs, lai vēl FTP caur to darbinātu. Ja vajag labot ko failos – tad lietoju Notepad++ ar FTP iespēju, ja ko lielāku, tad vieglo un ātro FileZilla.

    IE Tabs – arī manuprāt lieks. Nopietnākām testēšanām tā pat labāk izmantot IE6, IE7 utt, jo šādi slēgties nav tik ērti kā turēt atvērtus 2 pārlūkus vienlaicīgi.

  4. Edgars Koroņevskis Post author

    Nil, MeasureIt ir vislabākais mērīšanai.
    Paldies Taustiņkabeklim par Notepad ieteikumu, to varēšu ērti izmantot php failu labošanai, tomēr attēli, dokumenti tiek ielādēti caur FireFTP, man gan viņš daudz resursu neēd, bet pa rokai gan ir.
    Asdfg – danke par ieteikumu: apkopot FF paplašinājumus nudien ir kļuvis vienkārši.

Comments are closed.