WordPress automātiska atjaunošana (spraudnis)

Mūžam jauns WordPressJaunais WordPress 2.5 iznāca jau pirms kāda laika un domāju, ka nav neviena blogu autora, kurš šo ziņu nebūtu pamanījis. Tā nu es arī šo faktu liku aiz auss, bet visu laiku atliku atjaunošanu, jo sarunā ar Taustiņklabekli noskaidroju, ka jaunajā versijā ir daži uzlabojumi un daži trūkumi arīdzan. Turklāt nekad iepriekš nebija nācies atjaunot WP, nejutu arī īpašu vajadzību. Līdz šodien nejauši atradu jaunu WordPress spraudni, kurš mani pamudināja spert šo soli: WordPress Automatic upgrade.

WordPress Automatic Upgrade allows a user to automatically upgrade the wordpress installation to the latest one provided by wordpress.org using the 5 steps provided in the wordpress upgrade instructions.

Uzliku jauno spraudni un aptuveni 5 minūtēs pārgāju no WP versijas 2.3.3 uz jaunāko 2.5 versiju, pie reizes arī saglabāju automātiski izveidotās rezerves kopijas. Arī pašam veicot daudz laika šī atjaunošana neaizņemtu, tomēr tas ir patīkams sīkums, šo procesu automatizēt. Iepriekš palasīju atsauksmes un tās vēstīja par atbilstošu spraudņa darbību. Vajadzīgie spraudņi pēc uzlabošanas ir jāpieslēdz atpakaļ pašam. Viens ir skaidrs – izmantošu šo spraudni arī turpmāk WP saimniecības atjaunošanai.

Tagad vien atliek iepazīties ar jauno WP2.5 un veidot pašam savu viedokli. Jau šī raksta veidošanas brīdī novēroju dažādus uzlabojumus, izmaiņas kopējā saskarnē, kas pašlaik ir vēl nepierasti, bet visam savs laiks. Ceru, ka administrācijas panelis tik radikāli 2.6 versijā atkal nemainīsies.

5 thoughts on “WordPress automātiska atjaunošana (spraudnis)

  1. Krišs

    Ehē, paldies – tas tiešām labs. Liku vienam WordPressam godīgo garo ceļu ar 5 manuāliem soļiem- bija super. Liku pēc tam otram pilnīgi automātiskajā variantā, tad nebija vairs tik labi, plugini netika re-aktivizēti.
    Bet vienalga – labs!

  2. Taustiņklabeklis

    Man no tādiem bail :) Nesen nobrucināju vienu kārtīgi sataisītu un pielāgotu pluginu, tikai tādēļ, ka tas update bija nepareizi izveidots.

    Vārdu sakot, iztulkoju kādu pluginu LV valodā, atsevišķā LV valodas failā. Bet pēc update šis fails ‘mistiski’ pazuda. Bet te ir runa par pluginu atjaunināšanu. Par visa WP – nezinu, jāpamēģina mājās :)

  3. Pingback:   Brīvdienās laiks blogam | Edgars Koroņevskis

Comments are closed.