Labas dāvanas meklējumos

Nekas nemainās un ik pa laikam jādodas ciemos apsveikt draugi, tādēļ jāmeklē arī dāvanas, kuras uzdāvināt gaviļniekiem. Šodien šķiet katrs vēlās nopirkt oriģinālu dāvanu par samērīgu cenu. Sev par prieku ieraugu, ka Latvijas internetā līdzās Mojo-jojo ir nākuši klāt jauni neparasto dāvānu veikali, kuri piedāvā visādus praktiskus gadžetus, jautras lietas un smieklīgas dāvanas. Dažbrīd ieraugot piedāvājumu, atliek vien noelsties un nosmiet: „Ko gan tie kapitālisti tik neizdomā!” Turklāt Latvijas internetveikaliem to īpašnieki ir piestrādājuši pie tā, lai produktam būtu uzjautrinoši apraksti. Tas padara dāvanu meklēšanu vēl aizraujošāku!

Spilgtākie Latvijas internetā atrastie oriģinālo dāvānu veikali (ja ir zināmi vēl kādas pērles, lūgtum komentāros):

Blogā iepriekš pieminētais rotaļlietu un laba garastāvokļa veikals Mojo-jojo – pārsteidz ar savu rakstības stilu, plašs piedāvājums un arī ne-virtuāls veikala paplašinājums Dzirnavu ielā. Lapā iespēja atlasīt pēc cenu kategorijas. Pavilkos uz: Kalašņikova leduslodes (5,95 Ls)

Cherry.lv – gana plašs piedāvājums, sadalīts pa kategorijām. Ērtībai ir izveidots dāvanu meklētājs – atlase pēc dāvanas veida un cenas, papildus lapā atrodami apsveikumu pantiņi, tosti un viesu spēles (komentāros prasās ieviest spama aizsardzību). Viss vienkopus, lai dāvanu papildinātu arī atbilstošs apsveikums. Patika: ķermeņa flomasteri ar zemeņu un šokolādes garšu (4,50 Ls).

Gadget mania gizmos.lv – uzraksts mājas lapā liecina, ka tas ir „pirmais gadžetu lielveikals Latvijā”, adrese minēta Pulkveža Brieža ielā 6. Informācija lapā liecina, ka dāvanām arī divu gadu garantija – nozīmīgi, kā arī patika izdoma par atlaižu iegūšanu: metot šautriņas, katrs pircējs var iegūt atlaidi 20%! Vēl viens iemesls būs aizdoties uz šo veikalu.  Mans favorīts: milzu pretstresa bumba(9,50 Ls)

SaiteG internetveikals – plašākais man zināmais gadget-veidīgais internetveikals Latvijā. Piedāvājums ir ļoti plašs, jo preces tiek pasūtītas, attiecīgi piegāde aizņem 10-25 darba dienas. Pozitīvās lietas: produktu apraksti latviešu valodā, kategorijas, kuras ātri ļauj atrast vajadzīgo, un bezmaksas piegāde. Šaubīgāk ir ar preču pieejamību, nekur nav norādīts, vai prece ir pieejama vai nav. Atrast var ne tikai labas dāvanas, bet noderīgas un praktiskas lietas arī sev, piemēram, praktisku risinājumu sienu dekorācijai – sienu uzlīmes. Piedāvājums nav pārāk liels, bet šo papētīšu sīkāk citviet. Ievēroju: LED ziņojumu tabula (11,24 Ls)

Kā alternatīva SaiteG veikalam ir iespēja pasūtīt pašam pa tiešo no draudzīgās Ķīnas Tautas republikas. Plaši izplatīta pieeja ir iegādāties Ebay, tomēr arī Latvijā arvien populārāks kļūst Ķīnas internetveikals ar bezmaksas piegādi visā pasaulē Dealextreme. Šajā veikalā šķiet ir atrodams teju viss, ko varenā Ķīnas ekonomika izveido. Īstā vieta, kur meklēt dažādas noderīgas lietas, kuras Latvijā maksā vismaz divtik daudz. Negatīvā puse ir pasūtījuma ilgums – to nākas gaidīt dažkārt līdz mēnesim, kamēr nokomplektē, izsūta, pienāk pa pastu. Sastrēgumlaikos kā Ziemassvētkos, protams, šis laiks kļūst vēl ilgāks. Zemāk ir saraksts nelielu ieskatu dāvanu idejām:

USB apsildāmās čības

Plazmas bumba

Pelnutrauks ar pārsteigumu

Īpaši t-krekli ar ekvalaizeri

Bezvadu austiņas

Velosipēda pretaizdzīšanas signalizācija (reaģē uz kustību)

220V / USB strāvas adapters daudzo aparātu lādēšanai

Policijas bākuguns tusiņiem

Powerball (7,71$)

Piekritīšu arī tiem, kuri teiks, ka laba dāvana ir grāmata. Sociologi saka, ka cilvēki Latvijā arvien mazāk lasa grāmatas, tādēļ to var labot, pašiem sākot lasīt un aicinot citus. Grāmatu veikals ar bezmaksas piegādi visā pasaulē BookDepository. Atšķirībā no amazon.com, kura pasūtījuma noformēšanas brīdī pieliek vēl daudz un dažādus citus maksājumus, šis serviss nodrošina atklātu cenu – cena pie grāmatas tiešām arī būs summa, kuru par šo grāmatu samaksāsi. Pieredze liecina, ka grāmata no pasūtīšanas brīža Latvijā pienāk 4-7 darba dienu laikā, nav nepieciešams doties uz pastu, pastnieks to ievieto pastkastē. Katra grāmata tiek sūtīta atsevišķi, vismaz man nav gadījies vienlaikus pasūtītas grāmatas saņemt vienā iepakojumā.

Mana dzimšanas dienas dāvana gaviļniekam jau ceļo no ārzemēm, bet citu reizi zināšu, ka arī Latvijas internetā ir gana daudz gaumīgu piedāvājumu, no kā izvēlēties. Novēlu katram atrast īsto ideju dāvanām, neaizmirstot, ka vislabākās dāvanas ir tās, kas dāvātas no sirds un vislabāk, ja tās ir pašu veidotas.


6 thoughts on “Labas dāvanas meklējumos

  1. Pingback: Tweets that mention   Labas dāvanas meklējumos | Edgars Koroņevskis -- Topsy.com

  2. Inese

    Edgar, super! Paldies! Esmu ietaupījusi laiku oriģinālas dāvanas meklēšanā! Jo tieši šobrīd man tas bija aktuāli! :)

  3. Guigo

    “plazmas bumba” izklausās skērī :D

    būtu kruta,ja varētu salikt šādos rakstos affiliate linkus uz ebay, šiem tā programma ir, bet piereģistrēties neiespējami :/

    vēl piebildīšu, ka tai pašā ebay var atrast daudz visādus nieciņus pa pāris dolāriem (ieskaitot shippingu), kurus var iepirkt vairumā jau laicīgi, un tad dāvināt visādiem saviem gadžetu draugiem vai sīkajiem radiniekiem, jo tiem vienmēr patīk viss kas spīd kurstās vai citādi patērē bateriju enerģiju :D

  4. Mārtiņš

    Pavisam nejauši uzgāju šo lapu. Pievienošu favorītiem – tiešām daudz noderīgas informācijas par jaunām iespējām un vispār pozitīva lapa :)

Comments are closed.