Ryanair aviobiļetes no krāpniekiem

[singlepic id=54 w=320 h=240 float=right]Līdzīgi kā stāstā par Key promotions arī šajā rakstā galvenie atslēgvārdi būs ceļošana, vēlme ietaupīt un cilvēku naivums. Tēma ir it kā „lētākas” Ryanair biļetes, kuras piedāvā daudzi sludinājumi. Līdz šim ar to biju saskāries vien dažos gadījumos, kad apkārtējo paziņu lokā padzirdēju par „izdevīgiem darījumiem” ar Ryanair biļetēm. Mani brīdinājumi par iespējamām problēmām netika ņemti vērā, jo kādam redz esot pozitīva pieredze. Tomēr visam labajam reiz pienāk gals – par to arī šis raksts un sākšu no sākuma.

Kā jau minēju Latvijas internetā arvien aktīvāk parādās dažādi sludinājumi ss.lv, reklama.lv, draugiem.lv domu biedru grupās, kuros tiek piedāvāti starpniecības pakalpojumi aviobiļešu iegādei ar ievērojamām (parasti 30-35%) atlaidēm, protams, ir arī pavisam graujoši piedāvājumi, piemēram, 200 mārciņu Ryanair dāvanu karti par 50 Ls (no ss.lv)!

[ad name=”post-hotel”]

Krāpniecības shēma

No kurienes gan rodās šādi lieliski piedāvājumi – izskaidrojums ir pavisam vienkāršs: tiek izmantotas zagtas maksājumu kartes, to pieejas kodi, lai veiktu pirkumus Internetā un Ryanair ir tikai viens no tirgotājiem, kurš cieš no šādiem noziedzīgiem pirkumiem. Uz “pasūtītāja” vārda tiek iegādātas biļetes vai dāvanu kartes (vouchers), apmaksa tiek veikta ar svešu naudu un starpniekam jūs samaksājat savu naudu, tādā veidā viņi var “atmazgāt” savu nelikumīgi iegūto naudu. Agri vai vēlu datu zādzība nāk gaismā un tad notiek izmeklēšanas darbs, lai veiktu izpēti par maksājumiem, kuri veikti ar nozagto kredītkarti. Tālāk jau pie šiem maksājumiem parādās jūsu vārds. Pēc biļetes “iegādes” tālākie notikumi var raisīties dažādi:

1) labākajā gadījumā jums paveicās un izdodas izsprukt cauri, veiksmīgi izlidot un arī pēc tam seku nav. Ir veiksminieki kam šādi paveicas, bet tomēr visbiežāk rodas nopietnas problēmas.

2) Ryanair uzzina par jūsu nelikumīgi iegādāto biļeti un iepriekš vai arī tikai lidostā paziņo, ka jūs nekur nelidosiet – biļete ir anulēta. Papildus visam esat iekļauts Ryanair melnajā sarakstā – turpmāk aizliegts izmantot šīs aviokompānijas lidojumus. Īpaši sarežģīta situācija ir gadījumos, kad tas notiek ārpus mītnes zemes, piemēram, gatavojoties lidot mājās no Kanāriju salām. Nākas meklēt citas aviokompānijas piedāvājumus, papildus maksāt par biļeti.

3) papildus iepriekš rakstītajam klāt var pievienoties arī nopietnāka līmeņa problēmas ar likumu – saskarsme par policiju, skaidrošanās ar banku u.c.

Vēlreiz pārlasot šos iespējamos variantus, es domāju, ka katram pāries jebkāda vēlme “ietaupīt” uz biļetēm šādā veidā. Visdrošāk ir neļauties šim kārdinājumam, bet gan uzlabot savas prasmes aviobiļešu meklēšanā, vaicāt padomu kādā no forumiem, izmantot skyscanner.net un citas Internet sniegtās iespējas. Atgādināšu, ka Ryanair mājas lapa Ryanair.com ir vienīgā mājas lapa, kur tiek tirgotas Ryanair aviobiļetes, jo tāda ir viņu politika – iztikt bez starpniekiem. Kā klasika aviobiļešu forumos ir kļuvis šis jau gadu vecais raksts “Labāk nelidot pa lēto”.

Aviobiļešu iegāde “no rokas”

Dažkārt nākas saskarties ar sludinājumiem, kurās tiek pārdotas „godīgi” iegādātas aviobiļetes, tomēr tiek noklusētas vai nezināšanas dēļ nepiemin, neizvērtē pirms sludinājuma ievietošanas reālās izmaksas pircējam. Vārda maiņa maksā lielu naudu (piemēram, ryanair vārda maiņa vienam pasažierim vienam lidojumam ir 100 eiro), tādēļ visbiežāk ekonomiski neizdevīgi ir iegādāties biļeti no rokas. Gadījumos, kad vajag nokļūt, piemēram, Londonā, bet biļete vajadzīgajā laikā maksā dārgāk kā var atļauties, vajag ņemt palīgā Skyscanner.net meklētāju un meklēt variantus ar pārsēšanos. Parasti lētāko risinājumu atradīsiet lidojot savienotā reisā caur Skavstu vai Tamperi. Pirms izmisumā meklēt un pirkt biļeti ar sludinājumu palīdzību, vajag rūpīgi izvērtēt iespējamās alternatīvas.

Kārtējo reizi nākas aicināt cilvēkus informēt un brīdināt citus cilvēkus, kuri izmanto Ryanair pakalpojumus, kritiski izturēties pret šādiem piedāvājumiem. Biznesā nekas nekur tāpat vien no zila gaisa nerodas, tādēļ arī daži veiksmes stāsti ar lētākām biļetēm var beigties ar pavisam nelāgu iznākumu. Forumos lasītais liecina, ka visbiežāk uz šo iekrīt tieši cilvēki no reģioniem, kuri vēlas ietaupīt un mazāk uzmanību pievērš aviobiļešu iegādes kārtībai. Īsti vietā būs teiciens – skopais maksā divreiz.

[ad name=”post-hotel”]

11 thoughts on “Ryanair aviobiļetes no krāpniekiem

  1. Pingback: Tweets that mention   Ryanair aviobiļetes no krāpniekiem | Edgars Koroņevskis -- Topsy.com

  2. viszinis

    Raksts ir vairak vai mazak patiess, vienigais problemas kas var but neveiksmes gadijuma isti neatbilst patiesibai.

    Par melno sarakstu – nezinu kaa ir ar ryanair, jo ka jau raksta minets, tas nesadarbojas ar starpniekiem, savukart citam aviokompanijam NAV tads melnais saraksts sakara ar maksajumiem par biletem. Visticamak ka tads nav ari ryanair, jo tam nekada gadijuma nebutu izdevigi zaudet potencialo klientu uz visiem laikiem.

    Par skaidrosanos ar policiju vai banku – nemot vera to ka personai kura samaksa un personai kura izmanto pakalpojumu nav jabut nekada veida saistitam vienigais ko aviokompanija var darit ar savu klientu ir dot vinam padomu versties policija ar iesniegumu ka vins ir apkrapts, respektivi kads vinam ir pardevis biletes par kuram nav samaksats. Banka seit vispar neko, arii var versties policija ar iesniegumu.

    Reaali vienigais kas var notikt ir biletes anulesana, kas nav nekas briesmigs ja Latvija dzivojoss latvietis perk, piemeram, vienvirziena bileti no Rigas lidostas. Pluss ir tads ka sadas biletes visticamak butu iespejams dabut uz nakamo vai aiznakamo dienu, bet ja pirktu majaslapa, tad naktos gaidit vismaz 3 nedelas, lai lidotu par to pasu cenu.

    Negribu nevienu vedinat uz sadu pakalpojumu izmantosanu, vienkarsi nevaru kluset ja redzu ka raksta autors balstoties uz savu izteli ir sarkastijis kaut kaadu pasacinu iespejamo seku sakara.

  3. Edgars Koroņevskis Post author

    cienītais Viszini, pirms raksta publicēšanas par šīm lietām ievācu informāciju par šo visu, tādēļ zinu, par ko rakstu.

    Par bankas interesi – kā jau rakstīju: bankām ir pastiprināta interese par nelikumīgi izmantotās naudas faktisko guvēju, jo aviobiļešu pircējs ir labuma guvējs, pret ko vērsties par zaudējumu piedziņu. Tad nu arī pierādi, ka neesi pats to kredītkarti zadzis un izmantojis.

    Katram pašam izlemt, ko un kā viņš vēlas ietaupīt – vienu es saku skaidri: biļetes no rokas nav tas labākais veids, uz ko ietaupīt.

  4. viszinis

    Zaudejumus sados gadijumos sedz apdrosinasanas kompanijas, taa muusdienaas iekaartots. Pieradit ka klients ir pats nozadzis karti un nopircis bileti ari butu pagruti, ja vins nav to darijis, piemeram, ja maksajums ir veikts no UK vai USA vai vel nezin kurienes.

  5. Kill Kill Fast

    Pfff.
    1. Melnie saraksti IR.
    2. Mekle nevis bankas,bet gan apdroshinataji vai karshu/banku servisi(pie mums LV -FIRST DATA)

    Par melnajiem sarastiem-nedaudz parspilets. Apkraptais cilveks vnm var iegadaties sev bileti pats maksajot skaidra nauda JEB ar savu ,personigo maksajumu karti.
    Ryanair NEVAR pieradit ,ka lidojoshais cilveks ir pats iegadajies sho lidojumu ar zagtu karti,tapec “melnais” saraksts ir tada teoretiska lieta.
    Melnaja saraksta vairak liek par smekeshanu lidmashina,ja Jus uzvedaties neadekvati utt.

  6. tmz

    edgars vispar neko nerubi :D nu okei, vienkaarsaa cilveeka izteelee tas ta ari ir, bet, labi pazistot cilvekus, kas ar to nodarbojas loti biezi, ir skaidrs, ka tas viss ir bullshits un viszinii, edgar, bija vismaz 10x vairak taisnibas, kaa tevis teiktaja :D

  7. ringo

    klau draugi man te taada kjibele varbuut kaads zin kaa pareizaak riikoties??????
    mees ar sievu nopirkaam biljeti no uk uz latviju ,abos virzienos… nu ir sanaacis taa ka es netieku
    taatad viena biljete briiva ko mums dariit …. ir iespeeja kaadam to biljeti paardot ,paarrakstiisjana
    maksaa daargaak
    tad atgriest…. atkal miinusss
    varbuut ignoreet

Comments are closed.