Lēta fotogrāfiju izdruka Erafoto (7 santīmi)

Erafoto.lv - lēta foto drukaViens no man tuvākajiem hobijiem ir fotografēšanā. Piederu pie tiem „vecmodīgajiem” cilvēkiem, kuriem ir būtiski fotogrāfijas saņemt izdrukātā veidā, ielikt albumā un albumam apakšā pievienot komentāru. Visbiežāk nākas pēc ceļojumiem pasūtīt lielus apjomus, bet arī ikdienas bildes mēdz sakrāties, kuras gribas redzēt pašam ne-datorā un ērti parādīt arī draugiem. Šis viss atduras pret fotogrāfiju izveides izmaksām. Jau ilgāku laiku (~ 2 gadus) izmantoju foto izdrukas servisu Erafoto.lv , kur 15×10 fotogrāfijas izdruka maksā 0,07 Ls. Šim piedāvājumam ir divi ierobežojumi – minimālais pasūtījums ir 50 fotogrāfijas un šī cena (7 santīmi) ir bez papildus korekcijas. Ja vēlas veikt fotogrāfijām papildus korekciju, tad izmaksas ir 9 santīmi. Ar bilžu korekciju nodarbojos pats, tādēļ man nav aktuāls papildus pakalpojums un bilžu kvalitāte ir laba. Nav gadījies saņemt brāķētus foto ar pārgaismotām bildēm, par kurām vispār nav vērts runāt (konkrētais gadījums pirms diviem gadiem ar fototehnika.lv Origo). Kopējais Erafoto pasūtīto bilžu skaits pārsniedz vismaz 2000, tomēr neatceros, ka pret kādu no izgatavotajām bildēm būtu pretenzijas.

Bilžu pasūtījuma ielāde notiek tikai caur erafoto.lv mājas lapu, diemžēl nav iespējams ftp pieslēgums, kas krietni atvieglotu foto ielādi. Mājas lapā pastāv iespēja ielādēt vairākas uzreiz vai arī pa vienai bildei. Līdz šim mājas lapas ielādē ar vairākām fotogrāfijām uzreiz ir bijušas aizķeršanās, ja uzliek ielādei uzreiz daudz bildes (piemēram, 100), tādēļ iesaku veikt ielādi pakāpeniski – pa kādām 20 bildēm vienā piegājienā. Ja bildes ir virs 300, tad ērtākais variants būtu aiziet līdz viņu birojam un iesniegt CD vai flash formātā bildes. Bildes izgatavo parasti līdz nākamās dienas pusdienlaikam.

Papildināts: 21.oktobris, 2011. Erafoto ir mainījis savu atrašanās vietu un tagad tā atrodas Lāčplēša ielā 27. Sīkāka informācija ir atrodama Kontakti sadaļā.

Erafoto atrodas Lāčplēša ielā 20, precīzs ceļš līdz viņu birojam ir vizuāli attēlots mājas lapas sadaļā „Kā mūs atrast”. Ārpus apraksta palikusī informācija – ieejot biroju ēkā, vislabāk ir doties augšup pa trepēm (liftam ir nepieciešama caurlaide, ko izsniedz apsargs – ja pareizi atceros) un doties uz 4.stāvu. Pie durvīm ir norāde Europrojects, pa tām iekšā un tad pa kreisi kā attēlots viņu mājas lapā. Kad ieiet viņu birojā 4.stāvā, tad vajag doties pa labi un tur tieši pretī sēž sekretāre, kura izsniedz pasūtījumus. (Erafoto ir uzņēmuma Europrojects projekts, tas lai nemulsina, kādēļ jādodas uz Europrojects biroju)

Protams, rodas jautājums, kādēļ erafoto.lv ir tik lēts salīdzinoši ar citiem. Uz šo jautājumu man sniedza kāds raksts Dienas biznesā pirms ilgāka laika. Šo rakstu atradu izvietotu arī viņu pašu mājas lapā. Īsumā – uzņēmums investējis fotolaboratorijas izveidē cita biznesa modeļa realizēšanai, tomēr tas neizdevās un šobrīd veic fotopakalpojumus, lai nosegtu tehnikas izmaksas.

Pirms Erafoto izmantoju fotki.lv pakalpojumus, tomēr viņu piedāvājums pat lojāliem klientiem (man ir 3.līmenis, izgatavojas vairāk kā 1000 bildes) arvien ir 11 santīmi par 15×10 izmēra fotogrāfiju. Savukārt jauniem klientiem ir 13 santīmi, tas ir teju divreiz dārgāk par erafoto, turklāt pastāv ierobežojums – vismaz 10 fotogrāfiju pasūtījums. Liels Erafoto.lv pluss ir A4 formāta (30x20cm) izmēra fotogrāfiju druka – tā maksā tikai 0,46 Ls, salīdzinot ar fotki.lv cenu 1,00 Ls par fotogrāfiju. Tiem, kuri veido fotoizstādes vai vienkārši savas fotogrāfijas vēlas redzēt lielākā formātā, ir lieliska iespēja par salīdzinoši mazu naudiņu izveidot savu fotokolekciju lielākā formātā. Papildus var iegādāties lielāku pamatni, piemēram, kartonu Baltijas papīrs veikalā vai citviet un izveidot savu kolekciju izvietojamu pie sienas fotoizstādes veidā. Tieši šādā veidā pirms 2 gadiem piedzīvoju savu pirmo foto izstādi Studentu klubā – par to ir arī raksts šajā blogā Foto izstāde Studentu klubā.

Kā citu alternatīvu zinu Picturehappy , kuri piedāvā 0,079 Ls par 15×10 bildi (ja bilžu skaits nepārsniedz 300) un 0,069 Ls par bildi, ja skaits ir 300+. Labs piedāvājums, bet nav nācies izmantot, jo 300 bildes ir salīdzinoši liels pasūtījums, kā arī atrašanās vieta Maskavas ielā ir stipri tālu no centra. Iespēja saņemt sūtījumu ar kurjeru ir pārāk dārgs prieks, tomēr tiem, kuri nedzīvo Rīgā tiek piedāvāta iespēja nosūtīt pa pastu. Te nu katram pašam ir jārēķina, kas ir izdevīgāk – pasūtīt pilsētas tuvākajā fotolaboratorijā vai tomēr lielu daudzumu ar bildēm pasūtīt no Rīgas. Ja pareizi atceros, tad nesen Latvijas pasta filiālē redzēju vilinošu piedāvājumu veikt foto pasūtīšanu pa pastu – cenas bija labas, bet neko vairāk nemācēšu teikt. Ja kādam ir papildus informācija, kur vēl Rīgā/Latvijā lēti un labi izgatavo foto, būtu priecīgs, ja padalītos šī raksta komentāros.

9 thoughts on “Lēta fotogrāfiju izdruka Erafoto (7 santīmi)

  1. Pingback: Tweets that mention   Lēta fotogrāfiju druka Erafoto (7 santīmi) | Edgars Koroņevskis -- Topsy.com

  2. Armands

    Neesi mēģinājis foto grāmatas? Nezinu gan kā ar izmaksām uz vienu vienību, bet sajūtas turot rokās tādu grāmatu ir super! Savu kāzu albumu (starp citu – apsveicu!!! :-)) iesaku taisīt grāmatā – tiešām pavisam citas izjūtas. Kaut kā tāda grāmata piešķir fotogrāfijai vēl papildus vērtību. IMHO. Un iespējas, kur tādu izgatavot, arī šodien netrūkst. Tiesa vērtīgākiem darbiem iesaku ne-vietējos pakalpojuma sniedzējus, tīri kvalitātes ziņā.

  3. Edgars Koroņevskis Post author

    Armandam :) Esmu izmēģinājis PictureHappy fotogrāmatu veidošanu, forši. Mēs arī mūsu lielajam notikumam plānojam izveidot fotogrāmatu, tomēr tā ir arī liela maketēšana un darbs, kas ir jāiegulda, lai viss būtu smuki.

  4. Fedja

    Pirms kādiem gadiem 3 veicu laboratoriju salīdzinošo testu, nodrukājot vienas un tās pašas bildes dažādās vietās. Atšķirība ir dramatiska. Kopš tā bilžu “attīstīšanai” izmantoju tikai jvk.lv Šarlotes ielā. Cena, protams, nav tik draudzīga, bet es pieļauju domu, ka tiek izmantota stipri nopietnāka aparatūra un arī krietni dārgāks papīrs un ķīmija. Jebkurā gadījuma iesaku izmēģināt pašiem.

  5. Armands

    Fedja, reti kura (ja vispār) foto laboratorija izmanto nenopietnu tehniku vai papīru. Ja gribās, lai izdrukātās fotogrāfijas izskatītos tādas, kā uz monitora, ir jākalibrē gan monitors gan printeris un jāizmanto t.s. soft proofing ar printera/papīra ICC profiliem, tā kā katrs printeris uz atšķirīga papīra radīs atšķirīgu rezultātu. Tātad, ja gribās max ideālu rezultātu, mājās ir vajadzīgs savs printeris un labs monitors. Tas, ka JVK izdrukas izskatās vislabāk, visticamāk ir tikai sagadīšanās. Man, piemēram, nekalibrētie foto vislabāko rezultātu dod Elkor foto.
    Taisnības labad gan jāsaka, ka JVK laikam ir vienīgie, no kuriem ir iespējams dabūt ICC profilus (vismaz lielformāta printerim). Kādreiz tādus dabūju arī no PictureHappy, bet pieļauju, ka kopš tā laika varētu būt mainījies vismaz papīrs, ja ne printeris, bet jaunus profilus no viņiem man nav izdevies izspiest.

  6. Pingback:   Lēta foto izdruka vēl lētāka – Erafoto ar 50% atlaidi | Edgars Koroņevskis

Comments are closed.