IT krikums Windows 7 beta

Windows 7 betaPirms dienām Microsoft paziņoja par jaunās Windows 7 versijas beta publiskošanu. Parasti neesmu nasks uz dažādu produktu beta testēšanu, esmu pilnīgi pret Vista produktu, jo vizuāli nepatīk, ēdelīgs utml. Tomēr jaunā 7 versija līdz ar daudzo pozitīvo atsauksmju paradīšanos, manī dzima vēlme pašam izmēģināt un pārliecināties kas un kā. Uz portatīvā datora paralēli Windows XP uzliku arī Windows 7 beta versiju – jāpiekrīt, ka pirmie iespaidi ir visnotaļ pozitīvi. Problēmas radās vienīgi ar skaņas draiveriem (SoundMax), kurš liedzās un atteica instalāciju. Instalācija aizņēma aptuveni stundu un noteikti ir daudz vienkāršāka, mazāka lietotāja iesaiste dažādu muļķību ievadei kā Windows XP instalācijās. W7B atjauninājumi gan vilkās ārprātīgi, (11,8mb divu stundā arī nenovilkās) to var arī saprast – šai OS versijai šķiet ir tik daudz beta testētāju kā vēl ne vienai.

Viennozīmīgi, ka ar laiku nāksies pārvietoties uz jaunu operētājsistēmu un tādēļ ir vērtīgi iepazīt jauno. Vienīgā nopietnā beta, kuru savulaik arī pamatīgi testēju, bija jaunais Office 2007. Tas ievērojami mainīja saskarni un iepriekšējās lietotāju pieredzes paradigmu, tādēļ padziļināta izpēte gan praktiski, gan arī teorētiski Office 2007 izstrādātāju blogā ļāva labāk saprast, kādēļ gala produkts ir tieši tāds. Brīžiem pārņem sajūta, ka vairs nav agrākā uzņēmība pret jaunām lietām un labāk patīk vecās, salīdzinoši vienkāršās lietas bez “uzpūstas funkcionalitātes”. Laikam jau vecums dara savu…

p.s. Esmu palaidis garām nākamo Digital Mind webināru un tādēļ nāksies veltīt laiku un uzņemt kārtējo informācijas devu, šoreiz par procesu karti. Digital mind īstenotos webinārus var atrast viņu mājas lapā.

2 thoughts on “IT krikums Windows 7 beta

  1. cyberprodigy

    Piebildīšu, ka tev ir talants sakarīgi izklāstīt savas domas, un lasīt rakstus ir patīkami. Vismaz man Windows 7 atjauninājumi man nāca krietni ātrāk. Ar draiveriem arī problēmu nebija.

Comments are closed.