Lēto aviobiļešu medības

[singlepic id=54 w=320 h=240 float=right]

Ceļojumu sezona daudzviet ir atklāta, līdz ar to var teikt, ka vēl var paspēt šai sezonai nomedīt lidojumus par patīkamu cenu. Variantu un iespēju netrūkst – par to var stāsti un dalīties iespaidos plaši un gari. Par daļu no šī visa uzrakstīju – ceru, ka noderēs. Lidojumu meklēšanai var izmantot pa tiešo aviokompāniju Ryanair, WizzAir, EasyJet mājas lapas vai plaši zināmo lidojumu meta-meklētāju Skyscanner.net, kas apkopo no daudzām aviokompānijām rezultātus un piedāvā vienviet apkopotus grafikā vai kalendāra skatījumā. Skyscanner.net ir pirmais solis lēto piedāvājumu meklēšanā, tas ir efektīvāks tieši savienoto lidojumu meklēšanai. Ja meklējat tiešos lidojumus, tad vislabāk ir izmantot aviokompāniju mājas lapas, kur cenas ir ērti salīdzināt, norādot Flexible dates. Tomēr nevienmēr automātika spēs savienot reisus un mēdz izmest nesamērīgi dārgus variantus, tādēļ tiem, kuri vēlas precīzākus rezultātus, nākas meklēt pašiem un pa daļām.

Aviobiļešu meklēšanas stratēģija

Ryanair mājas lapā, norādot citu valodu un valsti, atveriet konkrētā ceļamērķa valsti, lai redzētu, kuros virzienos ir akcijas. Piemēram, mani interesē akcijas no Stokholmas, jo šobrīd ir labas cenas lidojumiem uz Stokholmu – kāds ir akcijas cenu piedāvājums no Skavstas lidostas Zviedrijā. Jāņem vērā, ka Maroka ir atrodama pie Francijas un Kanāriju salas – pie Spānijas mājas lapas sadaļas.

Cenu meklēšanas stratēģija var būt arī cita: atvērt gala punkta mājas lapu, piemēram, izvēlējos Zadar (Horvātija) un redzu, ka šobrīd akcijas ir uz Londonu Stansted un Oslo (Rygge). Uz Londonu akcijas nav tik bieži, tādēļ ticamāks variants ir atvērt meklēšanai kombināciju: Rīga – Oslo – Zadar, ja tā nav veiksmīga, datumu nesakritības vai izmaksu dēļ tas nav izdevīgs, var lūkot nākamo – lidojumu caur Stanstedu.

Tie, kuri ir darbojušies ar aviobiļešu kombinēšanu, zinās, ka vienlaicīgi var darboties tikai vienā internet pārlūkprogrammā: meklēšanas rezultātus dinamiski pamainīt nevar, tādēļ izmantoju divas vienlaicīgi atvērtas pārlūkprogrammas, lai vienā uzliktu pirmo lidojumu un otrā uzlieku otru lidojumu, lai tie nepārklājas. Ar atsevišķu tabu uzslēgšanu nepietiek, jo mājas lapas serveris, lai nesajuktu savos rēķinos, neļauj vienā programmā darboties ar vairākiem meklēšanas rezultātiem. Es izmantoju divus atvērtus Firefox, bet tas ir katra paša ziņā, kura programma ikdienā ir ērtākā. Tādā veidā es atveru mēneša skatījumu abiem lidojumiem, pierakstu uz lapiņas lētāko datumu laikus un salīdzinu ar otra lidojuma pieejamajiem laikiem, rezultātā iegūstu optimālāko lidojuma maršrutu un laiku.

Lētāk var būt dārgāk jeb ko ņemt vērā aviobiļešu iegādē

[singlepic id=13 w=320 h=240 float=right]Vai lētāk vienmēr ir izdevīgāk – šo atbildi vajag katram pašam nomērīt, kad, piemēram, nakšņošana lidostā vai papildus starplidojums kļūst neizdevīgāks par sākotnēji mazāku cenu aviobiļešu izvēlē. Piemēram, var iegādāties biļetes ar ielidošanu kādā no mazākām lidostām kā Malta un atklāt, ka Maltas lidostā pēdējais autobuss uz pilsētu brauc pl. 22 un, ielidojot vēlāk, nākas ņemt taksometru – tas nozīmē papildus tēriņus. Jāizvērtē visi faktori, kas ietekmē agru vai vēlu izbraukšanu, nakšņošanu lidostā, lidostas atrašanās vieta u.c. Būtiskākās lietas, kuras iesaku ņemt vērā pirms meklēt lētas aviobiļetes:

  • Kāds ir aptuvenais cenu līmenis, kuru plānojat maksāt par aviobiļetēm. Ja ir izdevies atrast noteiktu cenu piedāvājumu, kurš ietilpst jūsu iepriekš noteiktajā cenu līmenī, pērciet biļetes. Ilgstoši neatlieciet biļešu iegādi, jo akcija var beigties, biļetes izpirkt. Vienmēr esmu teicis, ka lētas aviobiļetes ir laimes spēle – kādreiz var paveikties un kādreiz ne, jo saproti, ka pēc pāris dienām tās kļuvušas vēl mazliet lētāk, tādēļ pēc iegādes sargājiet nervus un neskatieties, cik biļetes maksā pēc pāris dienām. Ja ir izdevies atrast par plānoto cenu biļetes, varat atzīt – ka ir izdevies! Vienmēr var gribēt vēl lētāk.
  • Pirms ķerties pie biļešu pirkšanas, izvērtēt vairākus galamērķus, par tiem ievākt informāciju, lai ceļojums būtu jēgpilns – nenoliedzami, ir gadījumi, ka braucieni uz dullo rezultējās atmiņā paliekošos, tomēr vēlams ir nospraust dažus vēlamos, ievākt pamatinformāciju.
  • Ja šie ir pirmie soļi aviobiļešu meklēšanā, sākumā izvēlēties kādu no tiešajiem lidojumiem no Rīgas īsākam ceļojumam, lai saprastu, kāds ir Ryanair, tā serviss u.c. Pēc tam jau var kombinēt lidojumus ar tālākiem gala mērķiem. Šosezon daudzi jauni galamērķi ir pieejami caur Oslo, Skavstu un Kauņu.

Bilešu mednieki

[singlepic id=55 w=320 h=240 float=right]Aviobiļešu medniekus varētu salikt divos namiņos. Pirmajā dzīvo tie, kuriem lidošana ir azarts, dzīvesveids un vienkārši vitāla nepieciešamība. Viņi meklē superizdevīgas iespējas par pāris santīmiem un latiem, pašiem vai tuviem draugiem ir Mastercard prepaid karte, ar kuru aviobiļetes pērk bez administrācijas maksas, regulāri zina, kāda būs nākamās dienas akcija Ryanair mājas lapā un operatīvi uzzina, ja Ryanair kādā maršrutā piedāvā santīmu cenas vai aizgājusi grīstē Ryanair sistēma un tā neprasa samaksu par biļetēm.  Otrā namiņā – ceļotāji, kuri vēlas nokļūt punktā B un meklē iespējas, kā to izdarīt. Samierinās ar to, ka jāmaksā 5 eiro vienā virzienā vienam cilvēkam administrācijas maksa, jo lido salīdzinoši reti. Katrai no šīm grupām ir atšķirīga izpratne par to, kas ir lētas un izdevīgas aviobiļetes.

Noslēgumā varu vien pateikt, ka aviobiļešu meklēšana prasa laiku un pacietību. Ja jums ir konkrēti datumi, kuros vajag lidot, šaubāties par cenu, tad varat pavaicāt kādā no forumiem vai domubiedru grupām, vai konkrētā datuma un maršruta biļete varētu palikt lētāk vai tomēr nē. Pieredzējušakiem “medniekiem” ir lielāka pieredze un “čujs” uz to, vai varētu būt lētāk vai tomēr nē. Šobrīd ir izdevīgākais laiks, lai iegādātos vasaras ceļojumus, jo līdz ar vasaru ievērojami augs pieprasījums un arī cenas būs augstākas, piemēram, nesen paziņotais Ryanair nododamās bagāžas maksas palielinājums vasaras periodā.

[ad name=”post”]

11 thoughts on “Lēto aviobiļešu medības

  1. Pingback: Tweets that mention   Lēto aviobiļešu medības | Edgars Koroņevskis -- Topsy.com

  2. agons

    meesliigi ir domaat par leetajaam biljeteem ja labak ir domaat un galvenais realizet iespejas, kas dod lielaku naudu un celjot pirmajaa klasee! ceru, ka tu un tev liidziigie to savaa muuzhaa kaut kad speesi izbaudiit.

  3. Edgars Koroņevskis Post author

    Agons, izskatās, ka pats neesi ceļojis, jo aviobiļetes ir tikai pirmais solis ceļojumā, pēc tam ir daudzi citi izdevumi – es labāk ietaupu uz aviobiļetēm un galamērķi kārtīgi atpūšos, nevis nopērku dārgu aviobiļeti un galā sēžu visu laiku viesnīcā, jo nekam citam naudas nav.
    Pateicoties lētām aviobiļetēm, daudzi cilvēki var atļauties ceļot. Dumji ir egoistiski domāt, ka lidojums pirmajā klasē ir galvenais ceļojumā – nu kādam varbūt arī ir, man nav.

  4. Pingback: Tweets that mention   Lēto aviobiļešu medības | Edgars Koroņevskis -- Topsy.com

  5. Jānis

    Pagājušo gadu bišk palidojos ar ryanair, bet šogad, kad ar draugiem bijām izplānojuši smuku maršrutu, uzleca pārsteigums-5 eiro katram lidojumam! Vai tad ir iespējas nemaksāt tos piecus eiro?

  6. Edgars Koroņevskis Post author

    Atbilde Jānim: jā, ir iespēja nemaksāt šos 5 eiro administrācijas maksu, ja jums ir Mastercard prepaid karte biļešu apmaksia. Latvijas teritorijā oficiāli to nav iespējams saņemt, bet cīņubiedri tās pasūta Lielbritānijā un tās atsūta uz Latviju.

  7. Jānis

    Paldies! Tad vismaz skaidrs. Pie pašreizējās ceļošanas intensitātes ērtāk būs vien samaksāt tos 5 eiro.

  8. Kristīne

    Sveiks!vai vari palīdzēt iegādāties Mastercard prepaid. Man šobrīd sanāk 24 LVL vietā maksāt 110 LVL par biļetēm… cik ilgā laikā to karti var saņemt?Varbūt kādam tāda ir un var palīdzēt ar tās palīdzību biļetes iegādāties? PLEASE :)

  9. Edgars Koroņevskis Post author

    Atbilde Kristīnei:
    te ir gara diskusija draugiem.lv domubiedru grupā “Lētās aviokompānijas” par šo tēmu Mastercard prepaid: http://www.draugiem.lv/group/100/1319205//span-classhighlightmastercardspan-span-classhighlightprepaidspan-now-free-payment-method

    ir cilvēki, kuri piedāvā pakalpojumu par mazākām summām iegādāties šīs biļetes, tomēr arī tagad šo mastercard prepaid izdevēji pieprasa lielākas komisijas maksas – biznesā ir ieguldīts un attiecīgi vēlās atgūt. Cilvēkus par mastercard prepaid var meklēt arī ceļotāju forumā celakaja.lv

  10. Pingback:   Lēti lidojumi: aviobiļetes un Ryanair | Edgars Koroņevskis

Comments are closed.