Google Analytics zināšanu pārbaudes tests

Pirmdienas vēlā vakarā izlēmu vēlreiz ievākt mazliet vairāk informācijas par Google analytics certified individual testu, atradu atlaižu kodu, iegādājos testu un nolēmu testa nolūkos mēģināt izpildīt testa jautājumus – rezultātā tas arī veiksmīgi izdevās.  Testu var aizpildīt Google testing center lapā. Šī eksāmena maksa ir 50$, bet uz nezināmu laiku darbojas šāds kods “BrianCliftonBook2010“, kas sniedz 50% atlaidi. Dažādas grāmatās esot pieejami kodi, kas sniedz iespēju aizpildīt bezmaksas. Diemžēl pašam tādu kodu neizdevās atrast.

Sagatavoties testam palīdzēs daudz un dažādi palīgmateriāli, iepriekšējo pieredzi papildināju ar Google analytics IQ lessons. Ļoti noder ikdienā un testa aizpildīšanā Brian Clifton “Advanced Web Metrics with Google Analytics” jaunākā grāmata. Angļu valodā ir pieejamas arī citas grāmatas par Google analytics tēmu, tomēr jāņem vērā, ka GA attīstās tik ātri, ka nākas papildināt zināšanas dažādos blogos, sekot līdzi GA oficiālajam blogam utml.

Mazliet par paša  testa norisi: testam ir laiks 90 minūtes un 70 jautājumi, pareizām jābūt vismaz 80% atbildēm. Testu var iepauzēt un turpināt 5 dienu laikā. Aizpildīšanas laikā var arī izlaist jautājumus un atbildēt tos vēlāk. Mani pārsteidza, ka diezgan daudz jautājumu ir par Adwords, to sasaisti ar Analytics. Daži jautājumi ir par GA saskarni un to gan nākas meklēt pašā sistēmā, apskatīt. Lielākā daļa jautājumu ir āķīgi, var būt vairākas atbildes, iespējams, ka pat visas atbildes ir patiesas utm. Testa pildīšanas laikā var izmantot grāmatas, internet mājas lapas, bet jautājumi lielākoties ir specifiski un informāciju tik ātri neatrast, tad vajag izmantot zināšanas un loģiku. Testa laikā uzzināju arī dažas pašam jaunas nianses. Testa beigās netiek paziņotas atbildes uz jautājumiem, vien pasaka, kurās jomās vajadzētu uzlabot zināšanas.

3 thoughts on “Google Analytics zināšanu pārbaudes tests

  1. Didzis

    Prieks, ka cilvēki aizvien aktīvāk interesējās par Analytics pārzināšanu profesionālā līmenī. Interesants fakts, ka Latvijā Analytics IQ sertificēto cilvēku skaits visdrīzāk ir uz rokas pirkstiem skaitāms (goo.gl/0wkx5). Apsveicu, Edgar! ;)

  2. Aleksandrs

    Paldies par rakstu! Sen gribēju to nokārtot un raksts, kopā ar 50% atlaidi, par ko īpašs paldies :) , motivēja beidzot to izdarīt. Ilgi gatavojos, ļoti palīdzēja http://www.googleanalyticstest.com/ lapa, kur izgāju gandrīz visus jautājumus un Avinash Kaushik blogs un youtube video. Bija vieglāk nekā domāju, laika pietika lai pārlasīt visus jautājumus vēlreiz. Nezinu kāpēc, man bija 67 jautājumi, ne 70. Rezultātā ir 97% un sertifikāts :)

Comments are closed.