Viesnīcu apvienotais meklētājs Hotel Mega Search

Viesnīcu meklētājsTeju katrs individuālais ceļotājs saskaras ar vajadzību rezervēt viesnīcu. Mūsdienās to visvienkāršāk ir izdarīt Internetā – tajā ir atrodami daudzi viesnīcu rezervēšanas portāli, tomēr izdevīgākā hoteļa un cenas atrašana lēkājot pa vairākām lapām nav īpaši ērta. Pirms ilgāka laika mēģināju atrast viesnīcu meta meklētāju, kurš darbotos līdzīgi kā Skyscanner.net vai Kayak – šajos portālos informācija par lidojumiem tiek apkopota no dažādām aviolīnijām. Vairākus šādus viesnīcu apvienotos meklētājus atradu šajā rakstā par viesnīcu meta meklētājiem. Izmēģinot visus no apskatā pieminētājiem meklētājiem, par ērtāko atzinu Hotelmegasearch meklētāju http://lv.hotelmegasearch.com Kopš tā laika ceļojumu plānošanas procesā viesnīcu meklēšanā izmantoju tieši šo pasaulē lielāko viesnīcu meklētāju. Hotelmegasearch nav klasiskais viesnīcu rezervēšanas portāls, jo tas ir tikai meklētājs, kurš rezultātos sniedz saites uz viesnīcu rezervēšanas portāliem. Portāls ir pieejams arī citās valodās, piemēram, krievu un vācu.

Viesnīcu rezultāti un to filtrēšana

[singlepic id=107 w=320 h=240 float=right]Meklētāja izmantošana īpaši neatšķiras no parasta rezervēšanas portāla – norādiet pilsētu, kurā vēlaties meklēt viesnīcu, norādiet ierašanās/izbraukšanas datumu, kā arī viesu un istabu skaitu. Meklēšanas procesā meklētājs šo jūsu pieprasījumu nosūta vairāk kā 34 viesnīcu rezervēšanas portāliem un šī informācija tiek apkopota vienotā rezultātu sarakstā. Visbiežāk rezultāti būs daudz un tos nāksies papildus atlasīt. Ja meklējat pilsētā ar plašu viesnīcu piedāvājumu, piemēram, Parīze (vairāk kā 1700 viesnīcas), tad atlases iespējas lieti noderēs.

Pirmā un visvienkāršākā funkcija, kuru izmantoju ir rezultātu kārtošana pēc cenas. Ikdienā man tas ir būtiskākais kritērijs, pēc kura vadīties. Pēc tam vajadzības gadījumā izmantoju papildus filtru iespējas kreisajā pusē:

  • [singlepic id=110 w=320 h=240 float=right]Norādu cenas intervālu, kāda ir maksimālā cena, kuru esmu gatavs maksāt par vienu nakti;
  • Atrašanās vietas ierobežojums, piemēram, 2km attālumā no Parīzes centra. Tas ir nozīmīgi, jo dažkārt dārgāka viesnīca centrā ir izdevīgāk par lētāku viesnīcu nomalē, jo papildus ir jātērē laiks un nauda transporta izdevumiem.
  • Nereti izmantoju iespēju atzīmēt viesnīcas sniegtās iespējas (hotel features), piemēram, ceļojumam meklēju viesnīcu ar iekšējo baseinu. Atliek vien norādīt šajā atlasē šo prasību un rezultāti automātiski atjaunosies atbilstoši prasībām.

Kad ir salikti visi vajadzīgie rezultātu filtri, viesnīcu izvietojumu var apskatīt rezultātu kartē (uzkliko uz kartes kreisās puses augšdaļā, lai atvērtu lielāku skatījumu). Tādējādi vislabāk saprast, kur tieši viesnīca atrodas. Jāuzmanās no lētām viesnīcām pašā centrā, jo visbiežāk ir iemesli šādām lētām viesnīcām, piemēram, skaļa naktsdzīve vai tuvu dzīvai satiksmei utml. Šādos gadījumos papildus ir vērts izlasīt lietotāju atsauksmes Tripadvisor vai citos ceļojumu portālos.

[singlepic id=109 w=320 h=240 float=right]Kad ir izveidots saraksts ar viesnīcām, kuras atbilst manām vajadzībām, katru viesnīcu atveru un apskatu detalizētāk. Viesnīcas atvērumā atrodami rezervēšanas portāli, kuri šo viesnīcu piedāvā rezervēt, cena par nakti un kopējā cena, kā arī īsa informācija par viesnīcu. Noklikojot uz rezervēšanas portālu (booking.com, easybook u.c.), atveras konkrētā portāla piedāvājums par šo viesnīcu. Šajos portālos jau var atrast sīkāku informāciju par viesnīcu, atsauksmes, fotogrāfijas. Pieredze liecina, ka ar lietotāju atsauksmēm visbagātākie ir Booking.com, EasyBook un Hotels.com. Pēdējais portāls nodrošina sasaisti ar TripAdvisor portālu, kas ir līderis viesnīcu atsauksmēs.

Ļoti ērta funkcija ir meklēt pēc viesnīcas nosaukuma. Ja precīzi neatcerieties viesnīcas nosaukumu, tad ievadot daļu no nosaukuma, piemēram, Branca un tālāk atrast īsto viesnīcas nosaukumu pēc tās atrašanās vietas.

Raugoties arī no web dizaina viedokļa, portāls ir noslīpēts, lai darbs ar lielu informācijas daudzumu būtu gana ērts un ātrs. Būtu interesanti uzzināt vairāk par šī projekta lietojamības testiem, kas noteikti tikuši veikti, bet šobrīd nākas vien analizēt dinamisko lietotāju saskarni un labāko no tās pārņemt arī savā ikdienas darbā.

[ad name=”post-hotel”]

Saistītie raksti:

Viesīcu rezervēšana: padomi un pieredze

Palidosim? Ieteikumi ceļotājiem

Lēti lidojumi: aviobiļetes un Ryanair