Analītiķu vakariņas – profesionāļiem un ne tikai

Analītiķu vakariņas IIBA LatvijaPar “Analītiķu vakariņām” biju dzirdējis, tomēr līdz šim nebija sanācis piedalīties līdz brīdim, kad mani pašu uzaicināja piedalīties un veidot prezentāciju par tēmu “Lietojamība”. Šīs vakariņas rīko Starptautiskais biznesa analīzes institūta (IIBA) Latvijas nodaļa reizi mēnesī. Organizācijas mājas lapā ir atrodama papildus informācija par Analītiķu vakariņām, iepriekšējo vakariņu tēmas, fotogalerijas, kā arī prezentācijas un video. Vakariņam ir neliela dalības maksa 3 Ls (ietilpst vīna glāze) fiziskām personām un 8 Ls juridiskām personām, iepriekš ir jāpiesakās.

Vakariņas ir neformāla tikšanās – diskusija ar IT nozares speciālistiem, kuri ir visvairāk saistīti ar sistēmanalīzi, biznesa procesiem un IT projektu vadību. Visnoderīgāk šī tikšanās ir studentiem, kuri vēlas iegūt jaunus kontaktus, dzirdēt praktiskos piemērus, tomēr arī ar sistēmanalīzi mazāk saistīti interesenti var pieteikties un piedalīties, jo, piemēram, lietojamības tēma skar ļoti daudzas nozares, kur nākas domāt par produktu dizainu, par patērētāju lietošanas ērtumu un paradumiem.

Jau 30.novembrī notiks kārtējās analītiķu vakariņas, šoreiz tēma būs Agile metodoloģija. Lai arī šī gada janvārī jau ir noticis šai tēmai veltīts pasākums, tomēr cilvēku interese acīmredzot ir pietiekami liela, lai to turpinātu. Iesaku sekot līdzi IIBA_Latvia Twitter kontam, lai uzzinātu jaunumus gan nozarē, gan arī informāciju par analītiķu vakariņām.

Lietojamība – prezentācija Analītiķu vakariņās

Kā jau minēju iepriekš, pats piedalījos Analītiķu vakariņās kā lektors un mēģināju izklāstīt savu skatījumu un pieredzi saistībā ar lietojamību. Īpašs paldies Ksenijai Lācei par uzaicināšanu un palīdzēšanu prezentācijas tapšanā, piebildīšu, ka slaids ar mākoņiem par lietojamības daudzajiem atzariem ir no viņas prezentācijas. Neliels foto atskats uz prezentāciju ir pieejams IIBA Latvija mājas lapā. Liels paldies vakariņu viesiem par jautājumiem un vērtīgo diskusiju!

 

Skatīt citas prezentācijas no SlideShare: Edgars Koroņevskis

5 thoughts on “Analītiķu vakariņas – profesionāļiem un ne tikai

  1. Edgars

    jā, viens no piemēriem ir LETA mediju monitoringa lapa – http://monitorings.leta.lv, kur aiz autorizācijas slēpjas klientiem pieejamais saturs. Lapa tika pārveidota pirms vairākiem gadiem, pilnībā nomainot dizainu un fokusējoties uz klientu vajadzībām, ievērojami uzlabojot lietojamību, informācijas uztveramību.
    daudz un dažādi projekti tiek uzlaboti un attīstīti, ņemot vērā lietojamību.

  2. igorskys

    paldies Edgards par atbildi, interesanti kā Jus parbaudījat lietojamības rezultatīvumu? Es jautāju jo man ir ļoti interesānts jūsu darbs, es gandriz Jūsu domu biedris.

  3. Edgars Koroņevskis Post author

    sākotnēji tika apkopotas lietotāju vajadzības, tehniskās iespējas no sistēmas puses, izveidots sistēmas plānojums un tad dizains, kurā ievēroti lietojamības principi – testēju es kā eksperts, tad arī tika veikta auditorijas iesaiste, testējot, cik labi saprot, kā sasniegt mērķi, cik ērti informācija ir uztverama un patērējama.

Comments are closed.