Portugāles ģitārmūzikas zieds Julio Pereira

Šonakt naksnīgajā un piesnigušajā Rīgas lidostā beidzās mans nedēļu ilgušais ceļojums uz Portgāles ziemeļiem. Par to, kā man tur gāja un kādas ir galvenās atziņas, ar kurām dalīties, smieklīgākie gadījumi un visu ko citu sagatavošu tiklīdz būs brīvāks laiks. Galvenā atziņa – ir vērts braukt un braukt atkal, šoreiz jau apceļot vairāk dienvidu galu, tomēr dzelzceļa un cita veida satiksme ir ērta, lai to varētu izdarīt ātri un ne pārāk dārgi.

Portugāle izsenis ir zināma ar šai valstij raksturīgo mūzikas stilu – fado. Šim stilam ir ļoti dažādi atvasinājumi, tomēr vēlētos padalīties ar vienu portugāļu mūziķa daiļradi, kura man uzrunāja jau ilgāku laiku iepriekš – dāmas un kungi, lūdzu, aicinu iepazīties:
Julio Pereira un mūziķa mySpace sadaļa.

Mūzikas baudītājiem varētu ieteikt noklausīties šīs izsmalcinātās daiļrades pēdējo veikumu – albumu “Geografias“. Līdzās muzikālajam sniegumam ievērības cienīga ir mūziķu saspēle, kuru var novērtēt zemāk esošajā video. Pašam tuvākā dziesma ir Castelo de Ansião (dziesma atrodama iekš myspace.com), kurā vokāls papildina skaisto ģitāru spēli.

No pieredzes varu ieteikt klausīties šo albumu pirms došanās uz šo skaisto valsti, lai varētu uzkrāt pozitīvo vēl mājās esot un klausīties to,sēžot okeāna malā un dzerot portvīnu.