Latvijas internet vietnes ceļojumu iedvesmai

[singlepic id=98 w=320 h=240 float=right]

Līdz ar žurnāla “Čemodāns”  darbības beigšanos, pazudis arī no Latvijas mediju apvāršņiem saturīgs ceļojumiem veltīts žurnāls, šo tukšumu nākas aizvietot ar internet’ā pieejamo informāciju. Atceros kādā “Čemodāna” numurā uzdoto jautājumu pēdējās lapas viesim – kurš ceļojums ir bijis vislabākais? Atbilde skanēja oriģināli – nākamais ceļojums, savādāk nemaz nebūtu vērts ceļot.  Internets ir lielisks informācijas avots jaunu ceļojumu plānošanai, jo ceļošana lielā mērā piepilda dzīvi ar jaunām emocijām un, iepazīstot citu kultūru, vislabāk var iepazīt  savu. Pateikšu priekšā – Latvijas internets nebūt nav pliks un nabadzīgs, ja runājam par ceļojumu aprakstiem un idejām. Zemāk neuzskaitīju blogus, kuriem ir viens vai divi ieraksti par ceļošanas tēmu – bieži vien tie ir interesanti, tomēr tādā gadījumā man nāktos izveidot garu jo garu sarakstu ar rakstu nosaukumiem un saitēm – šoreiz centos izvilkt esenci.

Mājas lapas un blogi

Blogs “Ryanair galamērķi no Rīgas lidostas” – apkopoti vairāki nopietna apjoma stāsti par iespējām, izmantojot Ryanair tiešos lidojumus, aizlidot īsākā vai garākā ceļojumā. Laba vieta, kur smelties idejas, daži raksti ir piesātināti ar noderīgu informāciju. Īpaši interesanti iepazīt cilvēku pieredzi, plānojot un īstenojot mazbudžeta ceļojumus.

Adventurerace.lv – mājas lapa aktīvās atpūtas cienītājiem, iesaistīta arī ceļošana. Omānas ceļojums ir varen interesants, parokoties pa mājas lapu var atrast vēl daudzas pērles. Gribētos dzīvē arī šādu ceļojumu sev noorganizēt, šobrīd priecājos par citu uzņēmību.

Linda Balode izveidojusi un papildina savu mājas lapu LindaTravel.  Saistoši ceļojumu apraksti, idejas un acīmredzot ir iespējama arī praktiska palīdzība – laba alternatīva tūrisma aģentūrām. Izveidojusi kopsavilkumu latviešu valodā par CouchSurfing ideju.  Ceļojumu apraksti izceļami ar kārtīgu informācijas devu, neatzīšos, kurš, bet viens apraksts vareni iecirta manā lūpā āķi.

Ir Laiks! mājas lapa, sadaļa Tūrisms. Ceļotāju apraksti un Idejas ceļojumiem ir saistošākās sadaļas, piemēram, raksti “Uz Turku un Tamperi kopā ar bērniem”,  “Top 10 – ekonomiskie ceļojumi”.

Aktivs.org – mājas lapas galvenā auditorija ir cilvēki ar kustību ierobežojumiem un tajā ir arī sadaļa Ceļošana, kurā ir izvietoti pirms pāris gadiem publicēti, bet arvien interesanti raksti.

Visplašākais ceļojumu aprakstu saraksts ir pieejams draugiem.lv sadaļā  “Ceļojumi” , tajā izvietotais sadalījums pa valstīm un meklētājs ļauj ērti atrast interesējošo informāciju. Ļoti labs resurss, kur pasmelties iedvesmu ceļojumiem, gan iegūt arī praktisku informāciju. Plānojot ceļojumu, noteikti apskatu esošos aprakstus un autoru fotogalerijas. Īpaši novērtēju tos autorus, kuri velta laiku bilžu atlasei un papildina ar komentāriem, lai citiem būtu noderīga informācija. Daži ceļojuma apraksti ir kā interesanta lasāmviela, no kuras nav tik viegli atrauties, citi ir tīri praktiski, piemēram, ceļojums uz Zviedriju ar kopējām izmaksām 7,25 Ls pierāda, ka ceļošanai galvenais ir vēlme – “Mans šīs vasaras lētākais ceļojums – Zviedrija, Femore dabas parks”, autors Sandra Tanne.

[ad name=”post-hotel”]

Forumi

Latvijas internet ir atrodami arī vairāki forumi vai to sadaļas, kuri ir veltīti ceļošanas tēmām (lūgums papildināt sarakstu komentāros).

Nozīmīgākais man zināmais Latvijas ceļotāju forums ir Ceļakāja. Forumā ir informācija par viesnīcām un lidojumiem, plašs un atsaucīgs lasītāju loks. Forums kļūst arvien populārāks. Ja esat ceļotājs ar lielo C, tad jums tas ir noderīgs resurss.

Delfi forums – atsevišķa sadaļa Ceļojumi. Aktivitāte nav pārāk liela, tomēr ir. Nav ceļojumu apraksti, bet ir cilvēku jautājumi un atbildes, kuras var noderēt.

Calis.lv – sadaļa Aktīvā atpūta. Tiek apspriestas dažādas tēmas par atpūtas iespējām gan Latvijā, gan ārpus tās. Ņemot vērā calis.lv auditoriju, arī padomi bieži ir sasieti kopā ar ceļošanu ar bērniem.

Kā nozīmīgākais sava veida forums jeb domubiedru grupas ir atrodams visiem zināmajā mājas lapā Draugiem.lv Zemāk uzskaitītas lielākās, ar ceļošanu saistītās domubiedru grupas:

Lētās aviokompānijas (13 870 biedri)

Visi, kuriem patīk ceļot.. (5656 biedri)

Ceļotājam noderīgas www lapas (1553 biedri)

Ryanair lietotāji (939 biedri)

[ad name=”post”]

4 thoughts on “Latvijas internet vietnes ceļojumu iedvesmai

  1. Pingback: Tweets that mention   Latvijas internet vietnes ceļojumu iedvesmai | Edgars Koroņevskis -- Topsy.com

Comments are closed.